WFDF – World Flying Disc Federation

WFDF är den ledande föreningen för frisbeegolf på internationell nivå. Från Colorado i USA bestäms världsmästerskap, evenemang, regler och annat viktigt. Föreningen bildades 1985 och den är även är godkänd av den Olympiska Kommittén.

Frisbeegolf växer och blir allt mer populärt. Idag kan man se att sporten utövas i 62 länder, som alla är medlemmar i WFDF. De olika länderna sträcker sig från Nordamerika till Australien, från Europa till Asien och Afrika är med och tävlar när det anordnas VM och andra turneringar.

Under 2015 kommer det att anordnas flera stora turneringar runt om i världen tack vare WFDF. Bland annat är det EM i frisbeegolf i Köpenhamn, Danmark. Det kommer även att hållas Asiens största internationella turnering med säte i Hong Kong.

Tack vare WFDF kan man se att intresset för sporten blir allt större runt om i världen och alltfler personer som är nyfikna på att spela lockas att börja. Det är en lättillgänglig sport eftersom man kan börja med att utöva den hemma i trädgården eller i en park för att sedan bege sig till en speciell bana, som oftast är kostnadsfri att använda. Om du själv inte prövat discgolf ännu så bege dig ut i naturen.