Utrustning för discgolfare

2693366-young-man-playing-fri0sbee-in-the-park

Man kan knappast kalla discgolf för en materialsport, men det betyder inte att man bara kan ta på sig vad som helst och bara springa ut och spela, jo visst kan man det, men det finns helt klart saker som är bättre än andra, speciellt i klädväg.

Till att börja med ska man se till att skaffa sig ett par bra tennisskor eller liknande sportskor. Man ska ha ett par som kan få grepp på många underlag, det kan även hända att man måste försöka hämta en disc som hamnat i ett träd. Sådana skor kan man hitta överallt idag, även på nätet.

När det kommer till resten av kläderna fungerar det ofta alldeles utmärkt att spela i t-shirt och shorts, men det är bäst att lämna märkeskläderna hemma, det är lätt hänt att kläder blir smutsiga.

För att skydda ögonen mot solen bör man ha på sig keps och solglasögon, eller åtminstone en av dem, även om det inte är direkt solsken när man börjar spela ska man inte lämna dessa hemma, låt dem alltid följa med i väskan.

Beroende på klimat, väder och tid på året, kan det ofta vara en god idé att klä sig i lager, det kan vara kyligt när man startar på morgonen då kommer det vara skönt att kunna hålla sig varm. Blir det varmare under dagen kan man alltid ta av sig ett lager.

Och på tal om väder, det är inte alltid så att väderleksrapporten har rätt, detta är ju något som vi alla har fått reda på, ta därför med ett paraply eller en regnponcho. Man behöver ju trots allt inte sluta spela bara på grund av lite regn.

Även om inte discgolf har krav på kläder som traditionell golf har så är det bäst att kolla om det finns några bestämmelser kring detta om man ska vara med på en turnering.