Tillgänglighet för alla

Vardagen kan vara full av svårigheter för en person med funktionshinder. Tack och lov går det nuförtiden också att hitta olika hjälpmedel och anpassning på internet.

Oavsett om du har ett medfött funktionshinder eller om du råkar ut för en olycka, vilken i sin tur gör att du under en del, eller hela resten av ditt liv behöver leva med funktionshinder. Så vill du kunna försöka leva ditt liv precis som alla andra gör. Klicka här och läs mer om vilka hjälpmedel som kan passa dig när du vill komma tillbaka från skada eller liknande.

Låt inte det var ett hinder

Låt inte en funktionsnedsättning förhindra dig från att leva det liv du vill leva. Känn inte att du behöver sluta eller hålla dig borta från din hobby. Kanske gillar du att spela discgolf som många också kallar för frisbeegolf, eller så har du kanske inte prövat discgolf ännu. Hur det däremot än är, borde inte ett funktionshinder få stå i vägen för dig och din vilja att utöva denna sport.

En kort förklaring till discgolf är att du kastar en frisbee. Du kastar till olika positioner som är utspridda över en bana. Du ska försöka träffa positionerna med så få kast som möjligt. De heter kedjehål, det finns 9-18 hål på en bana.