Tävla i Discgolf

discgolf

För den kanske största majoriteten så är Discgolf endast en rolig och givande fritidssysselsättning. Målet är inte att vinna mot andra utan att kanske förbättra sin egen kompetens samtidigt som man får vara ute i det fria. Om detta är du så är artikeln inte för dig. Om du däremot är nyfiken på att börja ta din hobby mer seriös, om du vill börja tävla, då har du kommit rätt. 

Hur man tävlar

De mest grundläggande reglerna får man anta att ni redan kan om ni har nått detta stadiet. En stor skillnad mellan att träna själv och att delta i en riktig tävling är att det finns en kastordning. För första hålet lottas denna fram. Efter utkastet kastar alltid dock den spelaren som är längst ifrån hålet först. Efter första hålet så inleder alltid den spelare som ”vann” eller hade lägst antal kast på föregående korg.

Förberedelser

Att resa till ett discgolf event består till stor del av liknande förberedelser som vilken resa som helst. Se till att allt som behövs är packat och att inget saknas. Kontrollera utrustningen, att alla discar och kläder för tävlingen är i god form. Om du inte har några tävlingskläder sedan innan så kanske det kan vara dags att skaffa. Som vi nämnde i vår artikel i ämnet så finns det ingen officiell regel gällande kläderna men man ser ofta pikétröjor på spelarna i de större tävlingarna i varmare områden.

När det gäller skor så finns det idag väldigt få som är speciellt designade för diskgolf. De flesta väljer endast att använda ett par lätta skor som tillåter snabbt och kontrollerat fotarbete. Ett dedikerat par för då du utövar sporten ger dig dessutom en möjlighet att verkligen vänja dig vid dem inför tävlingssammanhang. Då tävlingsresor lätt kan kosta en hel del pengar så bör man med fördel ta vara på alla möjligheter som finns när det kommer till att använda erbjudanden vid köpet av skor och annan utrustning. Skobutiken Zalando är kända för bra priser och håller koll på vilka erbjudanden de för tillfället har så kan besparingarna bli ännu större.

Då tävlingen även kan innebära en hel del väntande så kan det även vara bra att ta med sig en liten stol eller pall för vila mellan kasten.

Vilka tävlingar finns det

Det brukar nu för tiden finnas ganska många discgolftävlingar i både Sverige och internationellt. För att se vilka som finns planerade framöver kan man gå in på discgolfsweden.se och deras kalender. Där finns alla svenska tävlingar samt de större internationella.

De internationellt mest erkända discgolfbanorna i Sverige hittar vi i Stockholm samt Skellefteå. De har båda betalbanor av internationell rang med mycket hög standard. Där brukar även många av de större svenska Tävlingarna hållas.