Svenska frisbeesportlandslaget

Sveriges elit inom discgolf ingår i det officiella landslaget som också heter Svenska Frisbeesportlandslaget. De representerar Sverige i olika mästerskap som hålls på många diverse platser runt om i världen varje år. De aktuella mästerskap där vi kan se det svenska frisbeesportlandslaget är U23-VM i London, Senior-EM i Köpenhamn och år 2016 Senior-VM i London.

Några andra kända mästerskap där vi kan se Sveriges elit på plats är Players Cup, Scandinavian Open och European Open. VM spelas årligen medan EM och andra mindre turneringar spelas vartannat år.

Om du själv spelar frisbeesport på elitnivå och är medlem i en klubb kan du göra en intresseanmälan för att komma in i landslaget. För att bli uttagen till det aktuella landslaget kommer du få delta i ett läger, antingen på egen hand eller med ditt lag. Då kommer du få möta andra elitlag inom discgolf för att ledningen ska kunna utse vilka de tycker passar i landslaget.

Ett landslag inom frisbeesport har möjlighet för olika typer av lag som dam- och herrseniorer, U23 Open och U23 dam som är de aktuella mästerskapen för 2015. Några aktuella i det svenska landslaget kommer från klubbar som KFUM Norrköping, Uppsala FdK, Linköpings UFS samt Värnamo FC.