Svenska Frisbeesportförbundet

Det Svenska Frisbeesportförbundet är ett idrottsförbund i Sverige som är fokuserat på frisbeesport. Det var år 1974 som två entusiaster för sporten grundade Svenska Frisbeeförbundet som också utgjorde startskottet för det nationella intresset för den relativt nya och unika sporten.

I slutet av det glada 70- talet växte sportens popularitet ytterligare då man öppnade den första bana för frisbeegolf, som då också var den första i hela Europa. Det var på Kärsön i Stockholm som nyfikna kunde ta sig en runda och testa på hur det var att spela sporten som är en slags korsning mellan frisbee och golf.

Man kan säga att Svenska Frisbeeförbundet verksamhet öppnade ögonen hos flera och det var 1976 som det för första gången hölls Svenska Mästerskapet.

Det Svenska Frisbeesportförbundet finns i hela Sverige men det är i Göteborg de har sitt huvudkontor och de är medlemmar i Riksidrottsförbundet sedan mitten av 80- talet.

Svenska Frisbeesportförbundet spelar en stor roll i marknadsföringen av sporten. Deras huvuduppgift är att arrangera tävlingar men också att locka nya deltagare. Frisbeegolf är en aktivitet som är mycket enkelt att komma igång med och som inte kräver någon speciell utrustning. Sporten kan utövas på många olika platser. Det enda som krävs är en frisbee.