Rätt utrustad för discgolf

Discgolf är en idrott som har ökat markant i popularitet det senaste året. Som utomhusaktivitet har det varit en pandemisäker hobby att börja med. Discgolfbanorna runtom i landet har sett en stadig tillströmning av nya spelare. Men det är inte lätt att veta hur man bör vara utrustad.

Skog eller öppet fält?

Discgolfbanor finns i alla olika utemiljöer. Det går att spela i såväl skog som på öppna fält och variationen är en del av idrottens charm. Därför är det också viktigt att tänka på att olika miljöer ställer olika krav på vad man använder för utrustning.

Dåligt väder eller dåliga kläder?

Skor är förmodligen det viktigaste att tänka på när man ska spela discgolf. Oavsett vad det är för typ av bana eller väder så är det viktigt att ha slitstarka skor som också ger utövaren bra grepp under svåra förhållanden. Den discgolfare som halkar för att det är för halt har egentligen bara sig själv att skylla.

Även om skor är det mest grundläggande så är det lätt att ibland glömma bort andra detaljer. En discgolfare förlitar sig alltid på att ha bra sikt för att få bra uppsyn över hålet man ska spela. Därför är en keps hett tips, särskilt inför sommaren när det kommer vara soligt, så köp något för huvudet som skyddar bra mot solen!