Kul i discogolfsparken

Discogolf hittar du i många parker runt om i landet. Korgarna är monterade och redo för spel men du måste ta med din egen frisbee. Och tur nog finns det så mycket mer du kan göra där, så du kan spendera hela dagen i parken utan att bli uttråkad. 

Kalas

Köp några roliga papptallrikar hos Kalaskungen och fira barnets födelsedag under strålande sol. Papptallrikar och muggar väger ingenting och du kan kasta dem i soptunnan i parken med gott samvete. Om ni blir många kan du lyfta ihop flera bänkar såvida det finns lediga. Alternativt tar du med några picknickfiltar, barnen kan sitta i gräset och smaska tårta medan de vuxna får slappna av på bänkarna. Efter fikat och presenterna kan ni lära barnen grunderna i discogolf och utmana dem på en match.

Hundträning

Parker är bra platser för valpar att miljötränas, de får massor med nya intryck och lär sig att känna trygghet oavsett om de är familjär med en plats eller personerna där. Äldre hundar gillar så klart också parken och du kan locka dem till lek med frisbeen. Träffar du korgen eller hinner hunden ta den? Eller så kanske du tränar hunden att inte jaga frisbeen förrän du säger att det är okej. Hundar i lek brukar bli så glada att de inte kan tänka på annat, men det är viktigt att den lyssnar på inkallning. Låt den leka med frisbeen, andra hundar eller dina vänner och se om du kan kalla in den är som helst.