Klädd för utomhusträning

Vill man vara i toppen när det gäller discgolf gäller det att hålla igång, även om det råkar vara vinter. Att träna utomhus har flera fördelar. Några av dem är att det för det mesta är gratis och att det kan göras nästan var som helst. Du kan dessutom, samtidigt som du tränar, få frisk luft och njuta av naturen eller staden du befinner dig i.

vinter

Träningsmöjligheterna utomhus är många, men till skillnad från träning inomhus kan lite andra kläder och speciell utrustning behövas. Idag finns ett flertal butiker som säljer träningskläder både på stan och online. En webbutik med brett utbud är Sportamore. Där hittar du plagg för nästan alla typer av aktiviteter och väderlekar.

Vilka kläder du behöver ha när du tränar utomhus är olika beroende på säsong och aktivitet. Under sommaren kan ett par utomhusskor räcka, eftersom varmare temperaturer gör att du kan använda samma kläder som inomhus. När det börjar bli kyligare framåt hösten, kan dock ytterligare plagg behövas. Det kan vara bra med en jacka som tål lite vind och ett tunnare underställ. Genom att klä dig i lager kan du anpassa dina kläder efter temperaturen.

På vintern krävs ännu mer kläder och fler lager. Plagg som innehåller ull är bra för att hålla värmen och vantar och mössa är ett måste! Om du ska springa eller gå utomhus på vintern är skor med dubbar på att föredra för att minska risken att halka och skada sig. För dig som springer mycket finns också speciella tights, som är fodrade fram på låren, där man som löpare oftast blir kallast på vintern.

I en välsorterad webbutik hittar du också speciell utrustning för klassiska utomhussporter, som kompasser till orientering, cykeldator för cykling och skidglasögon för alpin åkning. Eftersom utomhusträning ofta är beroende av väder är det värt att lägga lite pengar på bra kläder och utrustning, som gör att du kan hålla igång oavsett säsong!