Discgolfpoker – en överraskande rolig och spännande sport


Discgolf är ett slags version av vanlig golf, fast istället så använder du en variant av den vanliga freespin. Precis som när du spelar golf måste du ha koll på vind, väder, banans layout och din kännedom av hur din diskus beter sig.

Istället för ett hål så ska du träffa en ”fångare”, en stång med en korg och kedjor som stoppar din disk när de krockar. I liket med golfens regler går denna sport ut på att klara av banan på så få kast som möjligt. Banorna är betydligt kortare vilket gör att spelet går mycket snabbare, men det är minst lika spännande, om inte mer.

Så vad är då discgolfpoker?

Att introducera poker är helt enkelt ett sätt att göra din discgolfrunda ännu roligare. Allt som krävs är ett gäng kompisar, några diskusar och en kortlek. Ju närmre fångaren du kommer, desto fler kort kan du få. Om du landar inom den gröna cirkeln, även kallad ”tee” inom golf, så vinner du ett kort. Det gör du även om du får ett kast som är nära fångaren eller om du lyckas få i ett kast efter andra försöket. Om du lyckas få en ”hole-in-one” så kan du få ta upp två kort istället. Efter fem rundor så har alla minst fem kort. Vissa har fler än fem och som mest tio kort. Med de resterande korten skapar du en flop, det vill säga att du lägger fram tre kort. Den som kan få den bästa pokerhanden med hjälp av korten i handen och korten på floppen vinner. Ju fler kort du har, desto större chans har du att vinna.

Discgolf har länge varit en av flera populära och annorlunda sporter i både USA och Sverige. Det går att läsa mer om annorlunda sporter och aktiviteter på flera sidor på nätet. Om man är lite ringrostig på pokerreglerna finns det flera sajter där man kan läsa och prova på poker innan man börjar. Prova discgolf redan idag du också. Vem vet, du kanske har en gömd talang som bara väntar på att få visa sig!