Discgolfbanor i Sverige

Discgolf är en underhållande och anspråkslös sport som man kan utöva på många platser runt om i Sverige, vilket har gjort den till en populära aktivitet som lockar nya anhängare. Den första discgolfbanan på svensk mark var på Kärsön i Stockholm som öppnades 1979.

I dag finns det 130 stycken discgolfbanor i landet som bjuder på olika typer av kvalitet och nästan alla är kostnadsfria. De flesta banor har mellan 9 till 18 så kallade discgolfkorgar, där man ska lyckas få i sin frisbee. Korgarna står på pelare. Discgolfbanor kan man oftast hitta på friluftsområden, i parker eller på fotbollsplaner där det finns gott om plats och det ska gärna vara på gräs.

För dem som tävlar i discgolf på en professionell nivå finns det klubbar och föreningar som är samhöriga med vissa banor. Då handlar det om banor med bättre kvalitet samt att det kostar att spela där, om man inte redan är medlem i föreningen.

De främsta banorna är Discgolf Terminalen i Skellefteå, Järva Discgolf Park i Stockholm och Sannarps Discgolfbana i Halmstad. Där är banornas standard något bättre än vad de är på gratisbanor.