Discgolf i Sverige

Discgolf är en sport som håller på att växa sakta men säkert i hela Sverige. Det är en rolig och lättillgänglig sport som varken kräver mycket utrustning eller någon särskild erfarenhet.

Primärt kommer sporten från USA där den fick sitt stora uppsving under det glada 70- talet. Kanske det var dåtidens önskan och vilja att vara ute i naturen som hjälpte den på vägen. Man kan spela discgolf i parker, grönområden och på fotbollsplaner. Det betyder i sin tur att det är en mycket passande sport i Sverige, eftersom landet är rikt på lämpliga ytor och vädret är okej under vår, höst och sommar. Man spelar på en bana och börjar på en viss punkt tills man gått runt hela banan, lite som vanlig golf alltså, därav namnet. Du ska kasta en frisbee i en speciell discgolfkorg och det kan variera mellan 9 till 18 stycken korgar, beroende på bana.

Det finns flera discgolfföreningar i Sverige och årligen anordnas det SM. Om man spelar på professionell nivå är det många som väljer att ha med sig flera olika frisbees, alla med skilda ”flygegenskaper”. Vill man bara spela på hobbynivå räcker det med en vanlig frisbee.