Discgolf för nybörjare

Group of friends playing with flying disc

Om du är intresserad av att börja spela discgolf men inte riktigt vet vars du ska börja så har du hittat rätt. Discgolf även kallat frisbeegolf är en sport där man ska kasta disken eller frisbeen i ett hål på så få kast som möjligt. Man kan jämföra sporten med golf fast istället för golfbollar och klubbor så använder man diskar. I texten nedan kan du hitta några bra tips och råd på vad man ska tänka på när man som nybörjare börjar att spela discgolf.

En av de viktigaste sakerna när man spelar discgolf är så klart själva disken. I discgolf så brukar man oftast använda flera olika diskar med olika attribut och flygegenskaper. Så det gäller att veta vilken disk man ska använda i vilken situation. det finns olika diskar för kortdistans kast och långdistans kast. Den disk som oftast rekommenderas till nybörjare är rakt flygande mid-range diskar.

När man spelar discgolf så finns det egentligen inga riktiga kläder man måste ha på sig utan det går bra med sköna kläder som man känner sig bekväm i. Discgolf är också en billig sport att börja spela då det enda man egentligen behöver köpa är en disk och en väska att bära disken i.