Bra att ha prylar till discgolfen

disc golf

Som sport är nog discgolf bland dom absolut billigaste, eftersom man egentligen behöver speciellt mycket. Som nybörjare räcker det med en disc och befintliga kläder. Dock så finns det som med många andra sporter, ytterligare prylar som är bra att ha.

Till att börja med så är det nödvändigt att införskaffa flera olika discar, gärna en långdistans, en medel och en putter. Dessa finns i många olika varianter och det gäller att hitta modeller man trivs med. Det är heller inte ovanligt att man har flera inom samma kategori och för att bära dess är det bra med en stor rymlig väska, anpassad för discar. Dessa väskor finns i många olika varianter, ryggsäckar, axelväskor och som trolleys.

Förutom discar och väskor, finns det markeringsdiscar. Dessa är små discar som man lägger ut på den plats där den stora discen landade. En putsduk är ett måste, för att kunna torka av discen innan du kastar den igen, för att få bort vatten och smuts. Man kan också köpa sig en korg i traditionellt utförande eller en portabel som plockas med ut på utflykter.

För att slippa ta med sig papper och penna, finns det nu appar som gör det enkelt att hålla koll på poängen på banan. En del appar har nedladdningsbara kartor och du kan få den närmsta banans bana med kartor och poäng på mobilen.

Inga speciella kläder behövs, men det finns plagg att köpa inom kategorin discgolf. Ofta inspirerade från den traditionella långgolfen och med tryck som anspelar på discgolf.