Alingsåstouren

Alingsåstouren är en välkänd turnering i discgolf som anordnas i Alingsås årligen. Dessutom kommer den i två upplagor, Alingsås Sommartour och Alingsås Vintertour, båda med olika klasser för att alla ska kunna vara med. En klass är Open som är till för alla medan damklassen är till för damer i alla åldrar och Herrjunior är till för killar upp till 19 års ålder. Det är för övrigt en helt kostnadsfri tävling och alla är välkomna att delta. Erfarenhet spelar ingen roll och om man inte har en egen frisbee kan man få låna.


Touren spelas på två olika platser, i Nolhaga och på Kesbergsbanan i Alingsås. Spelschema med datum och tid släpps i god tid inför varje tävling. Kesbergsbanan är belägen i Vårgårda och har 10 korgar. Nolhagabanan har 18 stycken korgar som ska träffas och den är på ungefär 1 km och 700 m.

Om du är nyfiken på att delta i Alingsåstouren är det bara att höra av sig till klubben. Vid tävlingen är det bra att tänka på att klä sig rätt. Keps, solglasögon och luftiga kläder är bra om det är soligt och varmt väder. En regnjacka och bekväma skor är också bra att ha med sig.